Zorunlu Trafik Sigortası bir diğer deyişle motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası motorlu araçlarınızın sigortalanması anlamına gelir. Zorunlu Trafik Sigortası yaptırmayan motorlu araç kullanıcıları trafiğe çıkamaz. Bu uygulama Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerlidir. Zorunlu araç sigortasını diğer sigortalardan ayıran bir özellik olarak Zorunlu Trafik Sigortası kaza yapıldığı zaman sigortası yapılmış olan aracı değil zarar verilen karşı aracın zararını karşılar aracın kendi zararını karşılayabilmesi için kasko yaptırılması gerekir. Zorunlu Trafik Sigortası poliçelerinin sigorta süresi bir yıldır ve prim peşin ödenir. Primler aracın türü, ticari olup olmaması durumlarına göre değişim gösterebilir.
Zorunlu Trafik Sigortası Yapılmaması Takdirde Neler Olur?
Zorunlu Trafik Sigortasının yapılmaması veya geç yapılması durumunda %5-%50 arasında ceza primi ödemek zorunda kalırsınız.
Zorunlu Trafik Sigortası yapılmayan araçlar Trafik Şubelerin otoparklarına çekilir.
Bu süre içinde aracınızın Zorunlu Trafik Sigortası yapılıncaya kadar otoparkta durduğu süre boyunca otopark ücreti ödenir.
Aracın bağlanmasından dolayı çekici ile aracın çekilme ücreti ödenir.
Bu tip sıkıntılara maruz kalmak istemiyorsanız lütfen aracınızın Zorunlu Trafik Sigortasını yaptırın.
Zorunlu Trafik Sigortası İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Trafik Sigortası yaptırmak istediğiniz aracın ruhsat bilgileri.
Araç sahibinin T.C Kimlik numarası
Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatı Etkileyen Durumlar Nelerdir?
Aracınızın modeli.
Aracınızın markası ve sigorta primi etkilidir.
En önemli etkenlerden biri aracınızın yaşıdır.
Aracın adına kayıtlı olduğu kişin hasar geçmişi etkilidir.
Aracınızın plakası ve hangi şehre kayıtlı olduğu da önemli bir unsurdur. Mesela İstanbul, Ankara gibi büyük ve trafiği yoğun şehirlerde kaza yapma riskiniz de yüksektir bu durumda sigorta priminizi etkiler.
Her yıl yenilenen sigorta poliçelerinin yenilenmesinde gösterdiğiniz hassasiyet Araç Sigortası yaptırırken sadakat indirimi olarak faturanıza yansır.